Ouders

Ouders

Hieronder volgen een aantal belangrijke pagina’s voor de ouders:

Medezeggenschapsraad

Volgens de Wet medezeggenschap op scholen (Wms) is aan elke school een Medezeggenschapsraad (MR) verbonden. Medezeggenschap geeft ouders en leerkrachten de mogelijkheid mee te praten over alles wat in en rond de school gebeurt. Zo kunnen ouders en leerkrachten zich samen inzetten voor de school en het onderwijs.

Lees meer over de medezeggenschapsraad

Ouderraad

In samenwerking met de leerkrachten werken de ouderraadsleden mee aan het functioneren van de school. Zij organiseren en ondersteunen veel activiteiten: o.a. het Sinterklaasfeest, sportdagen, schoolbazaar etc. Ook de verdeling van het geld voor het Goede doelen project en de organisatie rond de schoolfotograaf worden door de ouderraad geregeld.

Lees meer over de ouderraad

Ouderbetrokkenheid 3.0

Ouderbetrokkenheid 3.0 is een concept dat verder gaat dan elkaar (over en weer) informeren. Het helpt school en ouders om echt samen te werken op basis van gelijkwaardigheid, samen verantwoordelijk zijn en verantwoordelijk zijn voor elkaar. Het is het antwoord op een veranderde samenleving en de soms haperende communicatie tussen school en ouders.

Lees meer over ouderbetrokkenheid 3.0

Nieuws

Kalender