Techniek

Techniek

Op CBS Het Waterschip willen wij alle leerlingen goed voorbereiden op de wereld zoals hij er in de toekomst uit komt te zien. Een wereld met veel techniek.

John Ketting, onze techniekmeester geeft aan de groepen 2 tot en met 8 wekelijks techniekles. De groepen 2 krijgen les met techniekdozen van Lego Duplo, groep 4 werkt met Lego WeDo2.0. Groep 5 begint na de kerstvakantie met de lessen techniek. De leerlingen van groep 6 krijgen les met het programmeerprogramma Scratch en groep 7 werkt met Lego Education. Deze lessen gaan verder waar Legowedo! stopt en werkt bijvoorbeeld met zonne-energie. Groep 8 krijgt projectmatig lessen aangeboden. Zij werken met elektra dozen, waar zij leren verschillende stroomkringen te maken.

Wij zijn er trots op dat we onze leerlingen op een speelse maar gedegen manier laten kennismaken en leren over techniek en programmeren. Wij bieden dit onze leerlingen aan in samenwerking met Shell Pernis. Shell zorgt ervoor dat we de materialen hebben om met de leerlingen aan de slag te gaan.

Wij bezoeken Shell in het kader van loopbaanbegeleiding en bezoeken de Shell generation Discovery. Vanuit onze school nemen twee leerlingen deel aan de leerlingenraad van Shell. Met elkaar zorgen we ervoor dat we de leerlingen verder kunnen begeleiden op het gebied van techniek en programmeren.

             

Nieuws

Kalender