Informatie

Over ons

Het Waterschip is een Christelijke basisschool die midden in Pernis staat. Onze school is modern en ons plein is in augustus 2019 verbouwd. We zijn trots op onze school en het schoolplein!

Wij werken graag samen met onze omgeving. Met ouders, leerlingen en het team willen we een school voor alle kinderen zijn. Om dat goed aan te bieden hebben wij verschillende faciliteiten in onze school. Zo hebben fysiotherapie, logopedie en schoolmaatschappelijk werk een plek in onze school. Ook werken wij sinds schooljaar 2020 – 2021 samen met Alles Kidzz en Indigo. Zij bieden verschillende groepstrainingen aan voor onze leerlingen. Denk hierbij aan KIES (Kinderen In Echtscheidings Situaties) en de Rots en Water training.

We bieden peutergym voor de allerkleinsten en we werken met 3ssports samen om goed bewegingsonderwijs te geven aan al onze groepen. Onze techniekmeester geeft aan de groepen 2 tot en met 7 wekelijks technieklessen en we werken vanaf groep 3 met een plusklas voor leerlingen die iets meer uitdaging nodig hebben. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, worden in de groep of individueel begeleid.

In schooljaar 2018 – 2019 hebben we de certificering ouderbetrokkenheid 3.0 behaald waarmee we laten zien dat wij samen met ouders en leerlingen werken aan een goede en veilige omgeving zodat de kinderen tot leren komen. Dat dit werkt, blijkt uit onze resultaten en de leerlingpeilingen. Kinderen zijn tevreden en voelen zich veilig, daardoor komen ze tot leren.

Sinds augustus 2020 werken wij met chromebooks vanaf groep 3, de leerlingen vanaf groep 5 hebben een eigen chromebook. De leerlingen van de groepen 3 en 4 delen een chromebook.

Deze website geeft een duidelijk beeld van onze school.

Uiteraard bent u welkom om een bezoek te komen brengen aan onze school. U wordt dan geïnformeerd over de dagelijkse praktijk en u kunt de sfeer van onze school zelf proeven tijdens de rondleiding.

Mocht u vragen hebben of behoefte aan aanvullende informatie, dan kunt u altijd contact opnemen met de directeur van de school. Dat kan telefonisch via 010-4381553 of via de email: vlendre@waterschip.nl.

Lianne Vlendré

Directeur CBS Het Waterschip

Nieuws

Kalender