Nieuws

CBS Het waterschip

Vervanging afgelopen weken op onze school

De afgelopen twee weken hebben we veel zieke leerlingen gehad, helaas is dat virus ook op de meesters en juffen overgeslagen.

Vorige week is juffrouw Jeannette de gehele week afwezig geweest, zij is vervangen door juffrouw Linda en meester Jelle. Meester Jelle is hiervoor extra terug gekomen op een dag dat hij niet werkte.

Deze week is meester Sven ziek geweest op dinsdag, woensdag en donderdag. Op dinsdag heeft juffrouw Anita de groep les gegeven, dit doet zij altijd al op de ochtenden, maar nu ook in de middag. Meester Jelle heeft woensdag en donderdag groep 7 les gegeven. Hij is wederom een dag extra komen werken.

Juffrouw Evelyn is woensdag en vrijdag ziek geweest. Juffrouw Elyse is woensdag van huis gekomen om extra te werken. Op woensdag is juffrouw Rianne ingesprongen na de gymles zodat juffrouw Elyse naar haar kinderen toe kon gaan. Vandaag hebben we groep 8 naar huis moeten sturen. De groep verdelen met een leerkracht (groep 7) die nog niet hersteld voor de groep stond en met een invaller (groep 3) voor de groep was geen optie ivm de rust in alle groepen.

Juffrouw Karin was vandaag het grootste gedeelte van de ochtend afwezig ivm met een onderzoek. Meester Jelle heeft groep 3 opgevangen.

Wij hebben dus ook zieke meesters en juffen, we redden het meestal om de vervanging onderling te regelen. Dit omdat we graag willen dat de leerlingen tot leren komen, bij een groep verdelen zien we dat we het probleem op meerdere plekken in de school neerleggen omdat dan alle groepen drukker worden. Dit proberen we te voorkomen.

Het lerarentekort treft ons ook! Waar we vier jaar geleden een uitzendbureau konden bellen, is dat echt niet meer het geval. En mensen die terug komen om extra te werken is erg fijn, maar deze personeelsleden werken niet voor niets minder dagen. Een ieder heeft daar zijn eigen redenen voor. 

Bij een griepgolf onder de leerkrachten kan het voorkomen dat uw kind naar huis wordt gestuurd omdat we geen leerkracht hebben, wij proberen dit te voorkomen en zullen dit in eerste instantie met de groepen 7 en 8 doen.

Wij doen ons uiterste best en vragen om uw begrip. Team CBS Het Waterschip