Nieuws

CBS Het waterschip

Meivakantie……………

En dan is het meivakantie op 18 april. We vieren aan het begin van de vakantie het Paasfeest. Dit hebben we vandaag in de groepen gevierd en in het speellokaal. De opstanding van Jezus, de Zoon van God. Een mooi feest en het was fijn om het met elkaar te kunnen vieren! We hebben met elkaar in het speellokaal een viering gehad en vervolgens in de groepen met elkaar gegeten. Het was een gezellig samenzijn.

In deze meivakantie vieren en herdenken we nog meer; Koningsdag op 27 april, we herdenken de mensen die zijn omgekomen voor ons land op 4 mei en we vieren bevrijdingsdag op 5 mei. Veel momenten in een korte tijd waar we bij stil kunnen staan.

Wij denken in het bijzonder aan de familie van Lou ’t Hart. Lou is afgelopen maandag overleden. Lou was de opa van Tim en Britt, leerlingen van onze school. Behalve opa van deze twee leerlingen was Lou ook onze “klusopa”. Na de verbouwing in 2016 is Lou veel op onze school bezig geweest om een kast te maken, haakjes waar nodig, een andere indeling in een magazijn en nog veel meer. Niets was hem teveel. Helaas kwam hij ons vorig jaar vertellen dat hij ernstig ziek was. Hij was zelf positief en zo zullen wij aan hem denken. Wij wensen allen die om Lou heen stonden veel sterkte de komende tijd.

Daar waar een leven afloopt zien we dat het in de natuur doorgaat. De afgelopen periode zijn de bomen weer in bloei gekomen, zien we knoppen aan de struiken komen. Gelukkig zien we dit op ons schoolplein ook. De beplanting is neergezet en dankzij twee enthousiaste ouders blijft het mooi.

De Schoolmarkt is een groot succes geweest evenals de Koningsspelen/sponsorloop vorige week. Er zijn verschillende groepen met de bus naar Rotterdam gegaan voor een educatief uitje en voor de kleuters is het theater naar de school gekomen. Buiten al deze activiteiten hebben alle leerlingen de afgelopen periode weer veel geleerd en hard gewerkt. Groep 7 heeft de entreetoets gemaakt en groep 8 de eindtoets.

Na de meivakantie wordt het verkeersplein op het schoolplein neergelegd en hopen we met ouders en leerlingen een nieuw logo voor de school te kiezen. Er zjin voorbeelden van de nieuwe logo’s besteld, we willen ze graag na de meivakantie aan u en de leerlingen laten zien. Maar dat is voor na de vakantie, nu eerst vakantie vieren.

Mede namens ons team wens ik iedereen een hele fijne vakantie,

met vriendelijke groet,

Lianne Vlendré

Directeur CSB Het Waterschip