Groep 1/2a

Groep 1/2a

Na een fijne vakantie zijn we in de groepen 1 en 2 begonnen met het anker Start uit onze nieuwe methode Schatkist.

In dit anker hebben de kinderen kennis gemaakt met Pompom en zijn familie en vrienden:

oma en poes Snoes, de buurjongen Tim, zijn nichtje Loeloe en Zoem de bij.

 

Pompom ging bij oma op bezoek en ontmoette daar zijn nichtje Loeloe. Toen oma even naar de buren ging, verkenden ze samen het huis van oma. ‘Niet op zolder komen!’, had oma gezegd. Maar wat zou er op de zolder zijn?  Pompom en Loeloe gingen op avontuur en vonden een schatkist.

 

In dit anker leerde Pompom ook Zoem kennen. Zoem de bij woont in de tuin van oma. De buurjongen Tim maakte voor Zoem een echt bijenhotel. Wie komen daar logeren?

 

We spraken verder over vriendjes. Vriendjes van Pompom, van Zoem én van de kinderen zelf. Ruziemaken en samen spelen horen daarbij.

 

We hebben het ankerverhaal : ‘Zwemmen op zolder’ gelezen.(geschreven door Erik van Os & Elle van Lieshout, met illustraties van Katrien Van Schuylenbergh).

  • We zijn opzoek gegaan naar … de schatkist!
  • We spraken over ruziemaken en vriendjes zijn. We leerden de klasregel: ‘samen spelen, zij aan zij, samen delen hoort daarbij’.
  • De kinderen gingen samen met Zoem op zoek naar vriendjes die in het bijenhotel komen logeren. De vriendjes hebben allemaal hun eigen naam en logeren in hun eigen (letter)kamer. De kinderen leerden goed te luisteren naar geluiden en maakten kennis met diverse klanken en letters. In het anker Start ontdekten de kinderen van alles rondom de /z/ van Zoem.
  • We houden een dagboek bij van de avonturen die de kinderen met Pompom beleven.
  • De kinderen leren nu ook de week- en de jaarkalender te gebruiken.
  • In dit anker onderzochten de kinderen wat schatten zijn, kozen ze hun mooiste schat en ontdekten ze dat je niet alleen in een schatkist iets kunt bewaren, maar dat daar veel verschillende manieren voor zijn.
Juffrouw Annie Bloem

Welkom in groep 1/2A! Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik jullie juffrouw!


Juffrouw Clemy van Harten

Op donderdag ben ik jullie juffrouw.